сряда, 17 юни 2020 г.

Брауни с малини и кафе

     Десерт с история, която датира от XIX век в САЩ . С поне три версии, но най-популярната е че е бил каприз на дама, който трябвало да бъде представен пред други дами.  Жени! 😌   Ако ви се струва интересна историята на създаването му прочетете повече тук  .
   Оригиналната рецепта също тук.  👈




*Това шоколадово изкушение съм го приготвяла и 👉 с тъмна бира, но този път реших да я заменя с кафе. Ако искате да засилите шоколадовия вкус на шоколадовия си десерт  използвайте горещо експресо. Невероятен инструмент.
* Използвайте хубав натурален шоколад с поне 70% какао. Заслужава си. Вкусът е вълшебен.
* Не превишавайте посоченото количество малини. Много ги обичам и прибавянето им в по-голяма доза не беше в моя полза. 

 По същество! 😀

           Необходими продукти:
  • 180 гр. краве масло
  • 200 гр. натурален шоколад (70 % какао)
  • 100 rр. бяла захар
  • 100 гр. кафява захар
  • 125 гр. пресято брашно
  • 40 гр. пресято какао на прах
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 3 яйца
  • 200 мл горещо експресо
  • 200 гр. пресни малини
          Начин на приготвяне:
  1. Включете фурната да се загрява на 180 С.
  2. Пригответе огнеупорна тава с размери 30х20 см и я застелете с хартия за печене. Може и в кръгла, но оригиналния сладкиш се реже на пастички, а кръглата визия ще наруши правилото.
  3. Разтопете на водна баня кравето масло заедно с шоколада до еднородност. Оставете на страни, за да поизстине.
  4. Отделно  в купа смесете захарта, брашното, какаото и бакпулвера.
  5. Прибавете леко топлата шоколадовата смес като разбърквате внимателно.
  6. Разбийте добре яйцата с вилица и ги изсипете при тестото.Сега е момента да си помогнете с миксера. Бъркайте на средна скорост.
  7. Започнете да добавяте по малко то горещото кафе. Бъркайте с шпатулка или лъжица. Ще ви се стори леко течно, но това да не ви притеснява.
 
     
       8. Добавете половината от малините и разбъркайте внимателно.
       9. Готовото тесто изсипете в подготвената форма. Отгоре разпределете останалата половина от малините.



       10. Печете около 25 минути


       11. Проверете с клечка. Готовото брауни трябва да бъде леко влажно по средата.
       12. Оставете сладкиша да се охлажда във формата, след което го прехвърлете върху дъска. Нарежете на пастички. Украсете с какао, малини, свежа мента и топка сладолед за разкош.😋
/Скоро ще ви покажа как бързо и лесно да си приготвите сладолед у дома без машина за сладолед/. 


Да ви е сладко!

3 коментара: