вторник, 30 юни 2020 г.

Крем кафе /Далгона/

   Помните ли като деца как бъркахме с лъжичка в чаша смес от нес кафе, захар и мъничко вода? И ни се завиваше свят докато получим така жадувания каймак. Помните ли? 😊
   Мен ме догони този детски спомен и си го направих, но в по-голямо количество.
Оказа се, че това творение си има име-  Далгона кафе.  Разбиват се 1:1:1 в равни количества нес кафе,  захар и вода. Но доста силно ми се стори и кафето тук е по-малко. Направете го по ваш вкус. 

   Представям ви, Крем-кафе!



крем кафе
  
 Необходими продукти:

   50 гр. разтворимо кафе
   200 гр. захар
   200 мл. топла вода

   Начин на приготвяне:

   1. Смесете всички продукти в дълбока купа, понеже при разбиването обема ще се увеличи.

         Хитринка: 
         Първите няколко секунди бъркайте в мивката, понеже доста пръска.   
         Идеята е да си спестите чистене. 😉
 
   2. Необходимо ви е около 10 минутно разбиване и крем-кафе изкушението ви е готово.
   3. Изсипете в пластмасова кутия и приберете във фризера. Не се притеснявайте, сместа няма да замръзне.


Варианти на сервиране:

1. Топъл вариант: Добавете 2 с. л. или на вкус от крема към чаша топло мляко или вода. Разбъркайте.

2. Студен вариант: Смесете 2 с. л. от крема с 100 мл. студена вода или мляко и 50 мл. Бейлис. Разбъркайте. Добавете няколко бучки лед и забравете за жегата на вън. 💕

крем кафе

Just enjoy!

6 коментара: