Не обичам риба! Ама никак. Миризмата й ме отвращава. 😖
Усещам я само да е преминала през кухнята. Виж като домашен любимец много добре се разбираме.
Как тогава да възпитам любов към рибата у децата като майка им е такъв.....нерибоядец? Още преди години шведски учени са открили, че интелигентността на
подрастващите е пряко зависима от консумацията на този вид морска храна. Нищо, че се наследява от майката. Трябва си поддръжка. ☺ Поради тази причина необходимо е тя да присъства поне веднъж седмично в нашето меню по препоръка на СЗО.
Тук на помощ идва отново таткото. Започна да търси риба, от която майка им да не си обръща червата и откри. И то не една. 💓
Представям ви рецептата на нашия татко, с която накара благоверната си да погледне към рибните ястия от друг ъгъл.
Необходими продукти:
̴̴̴ 700 гр. Филе от нилски костур
зехтин, черен пипер, сол, чесън
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Поставяме филето върху намазнено алуминиево фолио. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус от двете страни. Нарязваме скилидка чесън на ситно и добавяме и нея.
Завиваме добре и печем върху загрята скара. По 10 мин. от всяка страна.
Внимавайте, когато развивате фолиото! Има опасност парата да ви изгори.
Овкусяваме с лимонов сок и се наслаждавате на живота! 😀
П.П. Колко е яко някой друг да поеме тази нелека задача. Мен там не ме търсете. 💕
Морска вечер |
Тази риба е част от нашата морска вечер. Прави си компания с миди, суши, чаша вино или с всичко заедно.
А как нашият татко приготвя миди, рецепта тук цък в "Татко у дома".
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
Благодаря за рецептата! Много е сполучлива!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието! Радвам се, че ви е харесала! ❤
Изтриване