сряда, 30 септември 2020 г.

Патладжанена разядка с чушки

 "Истинската жена през есента мирише на печени чушки и патладжан " . Та и аз така,  за да съм баш истинска. Е, що пък и патладжан? Тях и прасетата не ги ядат . Да бе верно! Те и Кордон бльо не ядат, но кой се интересува от "купешки" наименования.

 Силно лирическо отклонение, от което не става ясно,  че този близък роднина на домата и картофа носи със себе си и много ползи, за които подробно можете да прочетете из интернет пространството с големи подробности .

 Най-важното за него си остава,  че се консумира винаги сготвен и... не яжте кората му.

Необходими продукти:

Около 1 кг патладжани или 400 гр. готов продукт 
Около 500 гр. чушки или 200 гр. готов продукт
1 ч.ч. орехи
200 гр. майонеза 
1 ч.л. горчица
3-4 скилидки чесън 
пресен магданоз 
сол на вкус

Печене на патладжаните във фурна 

 Почистваме дръжките, измиваме и ги подсушаваме. Нареждаме върху леко намазнена хартия за печене. Правим дупчици с вилица върху горната част. Поръсваме с 1-2 супени лъжици олио. Печем на 180° за около 45-50 мин. В зависимост от размера. Ако са малки, около 35 мин.
 Затваряме ги в кутия, тенджера с капак или ги увиваме в алуминиево фолио за около една нощ.

 Чушките изпекох в Чушкопек успоредно с изпичането на патладжаните.

 Обелваме и ги нарязваме на ситно заедно с орехите, магданоза и чесъна. 
 Смесваме майонезата, киселото мляко, горчицата и солта и ги добавяме към патладжанената смес. Пасираме според желаната консистенция.

 Хубаво е да престои няколко часа  в хладилник, за да може ароматите на съставките да се смесят.

Поднасяме с препечен хляб, ракийка и мезе. 

Да ви е сладко!💗

Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓

2 коментара:

  1. Независимо какъв е продукта,когато се прави с много любов,резултата е вълшебен!

    ОтговорИзтриване