Баба правеше миш-маш в голяма дълбока тенджера. Богата челяд гледаше.
Огромно количество чушки, които се свиваха на половина.
Една от първите ми срещи с неправдите на живота.
Чистиш, режеш, бъркаш, опърли ти веждите парата няколко пъти, но бъркаш, че загори ли.....
И въпреки това най-любимата манджичка си ми остана.
Наша си.
За 4 порции:
- 4 червени чушки
- 4 зелени чушки
- 1 глава лук
- 2 средно големи домата
- 2 скилидки чесън
- 4 яйца
- 3 с.л. олио за задушаване на зеленчуците
- сирене по желание
- 1 ч.л. сол /ако не добавяте сирене/
- магданоз за поръсване
- /патладжан по желание - предварително нарязан на кубчета, разбъркан с щипка сол и оставен за половин час, за да му излезе горчивината/
Готвим:
Нарязваме си всички зеленчуци предварително, за да спори работата. Лук, чесън, чушки.
Доматите аз настъргвам на ренде, но може да обелите и нарежете на кубчета.
Разбиваме с вилица яйцата със солта.
Готвя в дълбока тенджера.
Задушаваме на сила на котлона 7 от 9 в следния ред: лук, чушки /+патладжани/, колкото да им се поизпари водата. Добавяме чесън и разбъркваме за кратко, докато усетим, че отпуска аромата си.
Изсипваме доматите. Също готвим до изпаряване на водата.
Изливаме яйцата и бъркаме докато се сготвят. Този процес не трябва да е дълъг, за да не стане прекалено сухо.
Дърпаме от котлона. Добавяме сиренце по желание. Сервираме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Любимо!
И не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Вeче може да ме последваш и в Instagram.
Няма коментари:
Публикуване на коментар