сряда, 21 октомври 2020 г.

Руло от тиква с шоколад "Мама Цвети"

  Този мой експеримент се получи много добре. Следващият път обаче ще нарежа орехите по-ситно, защото на места рулото се напука от горе. Но това не попречи да се нарежат идеални парчета, без да се разпаднат. 👌
 Имах около 1,300 кг изчистена тиква, която сварих с 220 мл. вода /на 400 гр. 70 мл. вода/. Замразявам в пликчета и така имам винаги готово пюре.
 
Ако имате възможност сварете тиквата на пара

  При този десерт е добре да се спазва точно грамажа на продуктите, за да се получи желания ефект на красивото и ухаещо на есен руло. Затова давам грамаж на вече готово пюре. 
  Ако ви се стори, че захарта е малко в рецептата, това е така защото тиквата ми е сладка, но ако прецените може да я увеличите.
Необходими продукти:  
 
За блата: 
300 гр. готово пюре от тиква
3 яйца
5 с.л. захар
160 гр. брашно 
1 бакпулвер
1/2 ч.л. канела 
1/2 ч.л. джиджифил /ако е пресен го настържете на ситно ренде/
1 щипка индийско орехче прясно настъргано
70 гр. орехи
100 гр. млечен шоколад 
30 гр. масло
2 с.л. какао
 
За крема 
200 гр. крем сирене 
50 гр. масло 
2 с.л. пура захар 

Начин на приготвяне: 
 
Джудже с брада :)
✅Разбиваме яйцата със захарта за не по-малко от 7 мин. на пухкав крем. 
 
✅Добавяме пюрето смесено с подправките и бъркаме не повече от 30 сек. 
 
✅Брашното добавяме на порции като го пресяваме над сместа и разбъркваме с шпатула.
✅Добавяме ситно нарязани орехи. /Моите бяха на едро и рулото ми се напука на места/
✅Стопяваме шоколада с маслото на водна баня и оставяме на страни да изстине.
✅Застиламе тавата на фурната с хартия за печене и я намазняваме с няколко капки олио. 
✅Изсипваме 2/3 от сместа.
✅Останалата част смесване с шоколадовата смес и какаото. Разбъркваме до еднородност.
 
✅ Изсипваме внимателно на лентички в тавата. 
 
✅С шишче правим линии в едната посока, а след това в другата.
 
✅Печем в загрята на 180° фурна за около 20 мин.
✅Изваждаме и оставяме да се охлади в тавата за около 10 мин.
 
✅Прехвърляме върху влажна кърпа и отлепваме внимателно хартията
 
✅Навиваме на руло. Оставяме така навития бебок да се охлади напълно.
 
✅През това време си приготвяме пухкаво кремче от крема сирене, масло и пудра захар.

✅Развиваме внимателно, намазваме равномерно на всякъде.
✅Отново навиваме като отстраняваме внимателно кърпата.
 
✅Обличаме в стреч фолио и прибираме в хладилник за около час, за да се нареже без да се разпадне

  Много красиво и представително се получава. 😍 А как божествено ухае е излишно да ви обяснявам. Ще усетите сами. 😋

И не забравяйте да се усмихвате! 😃💓

Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓



5 коментара:

  1. Прекрасно се е получило!Браво ,оригинална рецепта!
    Предполагам и на вкус ще е невероятно!
    Непременно ще се пробвам да го приготвя и задължително ще се похваля!😉🙃

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! ❤ С аромат на есен, а вкусът е вълшебен! 🍂🥰

      Изтриване
  2. Здравей, Цвети! Прекрасна,изискана... рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. Руло ненагледно,но не и последно!

    ОтговорИзтриване