Рецептата ми изпрати приятелка. А тъкмо се бяхме прибрали от Турция със завидни количества червена леща, булгур, локум и всякакви вкуснотии.
Много вкусно, а в същото време и здравословно хлябче. Без брашно. Без набухвател. А най-хубавото е, че децата си го хапнаха за нула време.
Благодаря на Евелина от В кухнята на Ева
Ще ни трябват:
✅ 2 ч.ч. червена леща
✅ 1/2 ч.ч. олио
✅ 3 яйца
✅ 100 гр. кисело мляко
✅ 1/2 връзка магданоз
✅ 1/3 връзка копър
✅ сол, черен пипер и чубрица /може да замените с мащерка/
Метод на приготвяне:
Накисваме лещата в студена вода за една нощ.
Пасираме я както си е сурова и омекнала заедно с олиото. Аз не я докарах до гладкост, че ми се стори дълъг процеса, но после си усещахме зрънцата в хлябчето, което не е никак лошо.
Печем за около 40 мин. в загрята до 170° фурна.
Изваждаме го от формата и го оставяме да си почива върху решетка.
Ако успеете да устоите на аромата му, нарежете го след като се охлади напълно.
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Току що изпробвах рецептата,невероятен хляб/ солен кекс се получи!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви хареса. ❤ Често си го правя. 👌
Изтриване