петък, 2 април 2021 г.

Ореховки


    Вкуснотия от серията "Без глутен, без набухвател".  Също така и от "Много лесно", "Няма какво да му объркаш", "Гледай да не ги изгориш". 🙃

☝️ Задължително направете двойна доза, за да им се насладите! ❤

Ще ни трябват:
🍪 120 гр. /1 ч.ч./ смлени на ситно орехи /оставете и някои по едри, да се усещат/
🍪 85 гр. /1/2 ч.ч./ пудра захар 
🍪 1 ванилия 
🍪 1 белтък

Приготвяне:

Разбъркваме всички продукти.
 

Получава се гъста, лепкава смес, но не като тесто.
С помощта на малка лъжичка загребваме от сместа и редим върху хартия за печене с разстояние между тях,  понеже  се "разливат" при печенето и така ще избегнем слепването им.
 

Аз ползвах пликче, на което му отрязах по-голямо връхче, за да докарам горе долу равни кръгчета.
 

Леко сплескваме всяко кръгче. При печенето малко се издуват. 
Печем на 180° за около 15 мин. или до момента, в който забележим, че крайчетата започват да покафеняват.
Изчакваме ги да се охладят и тогава отлепваме от хартията.
Редим в кутия с капак и съхраняваме на сухо и не много топло място.
 

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
  
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊



Няма коментари:

Публикуване на коментар