Днес 07.04.2021 е световния ден на здравето и на сладкишите приготвени с ☕ кафе (Coffee Cake Day) в САЩ
Специално по този повод ви представям тази кето /нисковъглехидратен - високомазнинен режим на хранене/ вкуснотия.
А защо кето?
Защото лекар и мой приятел ме просвети в дебрите на кето храненето.
Човек с главно Ч.
Човек, който беше до мен в труден момент.
Човек, чиято професия е призвание.
❤ Благодаря ти, Кръстина! 🌷
Защото лекар и мой приятел ме просвети в дебрите на кето храненето.
Човек с главно Ч.
Човек, който беше до мен в труден момент.
Човек, чиято професия е призвание.
❤ Благодаря ти, Кръстина! 🌷
Още ми е трудно да започна да се храня по този начин, но пък се опитвам. Ограничават доста от любимите за мен храни като примерно картофите, но пък десертитеее, ах десертите. Много лесна се оказа замяната на захарта с еритритол примерно /200 гр. захар = 276 гр. еритритол/ , който е естествен подсладител.
Скоро ще ви покажа и други рецепти специално за този режим и току виж се пречупя и забравя за картофите...
Хайде към десерта.
Форма с диаметър 20-22 см
1 ч.ч. = 200 мл.
Ще ни трябват:
🔹️ 3/4 ч.ч. кокосови стърготини
🔹️1/4 ч.ч. какао /натурално неподсладено/
🔹️1/4 ч.ч. еритритол
🔹️1/2 ч.ч. орехови ядки /натрошени/
🔹️50 гр. меко масло /краве или кокосово/
🔹️щипка сол
Крем:
🔹️400 гр. заквасена сметана
🔹️200 гр. извара
🔹️200 мл. животинска сметана /студена/
🔹️2 желатина
🔹️1 ванилия
🔹️1 ч.л. нес кафе
🔹️3/4 ч.ч. горещо експресо
🔹️1/4 ч.ч. еритритол
Метод на приготвяне:
Подготвяме си формата, чийто стени обличаме с ацетатна лента от вътре, за да може по-лесно да си отделим тортичката от стените, а и да има "търговски" вид.
Изсипваме получилата се лепкава смес в подготвената форма и притискаме равномерно към дъното й. Може да си помагате с вилица, но най-добре се получава с плоско дъно на стъклена чаша.
/Не мием купата. Ще я ползваме за крема. /
Прибираме в хладилник докато си приготвяме крема.
Добавяме останалите продукти и продължаваме да бъркаме на ниска скорост на миксера за още 1-2 минути.
Взимаме 1 ч.ч. в която разтваряме желатина в 50 мл. студена вода. Нужни са му около 10 мин., за да набъбне.
Изсипваме върху вече стегналия се блат.
👆Ако ви се стори рядко кремчето, го изчакайте леко да се желира и тогава изсипете във формата.
Загладете и приберете отново в хладилника.
Изчакайте поне 2 часа. Освободете от формата и украсете, както ви душа иска.
Аз използвах разтопен шоколад и поръсих с малко смлени орехи. За фасон сложих и няколко кафеени зрънца.
Хапваме без угризения и с широка усмивка! 💓
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Много лесен за изпълнение! Благодаря за споделената рецепта!Очаквам още кето рецепти!За кето храненето не се замисляйте,аз вече две години и половина се храня така и нямам никакъв проблем!😊❤️
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допадна. ❤
ИзтриванеС вашия коментар ми давате стимул да представя още рецепти подходящи за този тип хранене. 🥰🍀