Оригиналната рецепта също тук. 👈
Необходими продукти:
- 180 гр. краве масло
- 200 гр. натурален шоколад (70 % какао)
- 100 rр. бяла захар
- 100 гр. кафява захар
- 125 гр. пресято брашно
- 40 гр. пресято какао на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- 3 яйца
- 200 мл горещо експресо
- 200 гр. пресни малини
- Включете фурната да се загрява на 180 С.
- Пригответе огнеупорна тава с размери 30х20 см и я застелете с хартия за печене. Може и в кръгла, но оригиналния сладкиш се реже на пастички, а кръглата визия ще наруши правилото.
- Разтопете на водна баня кравето масло заедно с шоколада до еднородност. Оставете на страни, за да поизстине.
- Отделно в купа смесете захарта, брашното, какаото и бакпулвера.
- Прибавете леко топлата шоколадовата смес като разбърквате внимателно.
- Разбийте добре яйцата с вилица и ги изсипете при тестото.Сега е момента да си помогнете с миксера. Бъркайте на средна скорост.
- Започнете да добавяте по малко то горещото кафе. Бъркайте с шпатулка или лъжица. Ще ви се стори леко течно, но това да не ви притеснява.
8. Добавете половината от малините и разбъркайте внимателно.
9. Готовото тесто изсипете в подготвената форма. Отгоре разпределете останалата половина от малините.
10. Печете около 25 минути
11. Проверете с клечка. Готовото брауни трябва да бъде леко влажно по средата.
12. Оставете сладкиша да се охлажда във формата, след което го прехвърлете върху дъска. Нарежете на пастички. Украсете с какао, малини, свежа мента и топка сладолед за разкош.😋
/Скоро ще ви покажа как бързо и лесно да си приготвите сладолед у дома без машина за сладолед/.
Да ви е сладко!
😋
ОтговорИзтриванеМмммм, Цвети това изглежда ще е неустоимо вкусно!❤️
ОтговорИзтриванеЩе ти хареса! Ако обичаш вкуса на бира, опитай и този вариант. ❤
Изтриване