четвъртък, 1 април 2021 г.

Хляб от червена леща /без глутен/


 Рецептата ми изпрати приятелка. А тъкмо се бяхме прибрали от Турция със завидни количества червена леща, булгур, локум и всякакви вкуснотии. 
Много вкусно, а в същото време и здравословно хлябче. Без брашно. Без набухвател. А най-хубавото е, че децата си го хапнаха за нула време. 
Благодаря на Евелина от  В кухнята на Ева 
 
Ще ни трябват:
✅ 1/2 ч.ч. олио 
✅ 3 яйца
✅ 100 гр. кисело мляко 
✅ 1/2 връзка магданоз 
✅ 1/3 връзка копър
✅ сол, черен пипер и чубрица /може да замените с мащерка/

Метод на приготвяне:
Накисваме лещата в студена вода за една нощ.
 

Измиваме и оставяме да се отцеди от водата в гевгир.
 

Пасираме я както си е сурова и омекнала заедно с олиото. Аз не я докарах до гладкост,  че ми се стори дълъг процеса, но после си усещахме зрънцата в хлябчето, което не е никак лошо.


Нарязваме си на ситно магданоза и копъра. 
 

Добавяме ги към лещата заедно с останалите продукти.
 

Разбъркваме до хомогенност и изсипваме в тавичка застлана с хартия за печене.
Печем за около 40 мин.  в загрята до 170° фурна.
 
 
Изваждаме го от формата и го оставяме да си почива върху решетка.
Ако успеете да устоите на аромата му, нарежете го след като се охлади напълно.


Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
  
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊





2 коментара:

  1. Току що изпробвах рецептата,невероятен хляб/ солен кекс се получи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви хареса. ❤ Често си го правя. 👌

      Изтриване