Днес се зачудих, кое обичам повече. Морето през есента или бонбони Черноморец на прИмоция в XXL опаковка. Като човек с претенции за богата ценностна система ще кажете "Морето, разбита се!". Както съветва Камен Донев в лекцията си "За народното творчество": "Ценностна система е като застанеш пред Лувъра и до него има дюнери, първо да влезеш в Лувъра". 😃 Велик човек!
Обаче бонбоните... ах!... в ХХL опаковка...
До тук, че ще се изложа!
И продължавам с рецептата, която е моя интерпретация и ако решите да си я приготвите ще сте въздивени от вкуса. А ако сте и фенове на бонбоните като мен, тази рецепта гарантирано ще влезе в списъка ви с "Любими рецепти".
Ще ни трябват:
тавичка с падащо дъно или ринг с диаметър 22 см.
За блата:
300 г какаови бисквити /смлени/
125 г масло /меко/
1 портокал /сокът и настърганата му на ситно кора/
Разбъркваме всичко с помощта на вилица и оформяме блат на дъното на формата. Охлаждаме в хладилник като през това време си приготвяме крема.
За крема:
200 г фъстъчено масло
400 г течен шоколад
250 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
50 г сушен портокал /по желание/
1 п желатин /залива се с 30 мл. студена вода и се оставя да набъбне. След това се стопява на водна баня/
Творчески процес с много задраскване 🙆 |
Прибираме отново в хладилник за около 2 часа.
от 100 г млечен шоколад с ядки,
100 г натурален шоколад
и 100 г животинска сметана
Загряваме сметаната без да завира и заливаме с нея нарязания на ситно шоколад. Разбъркваме добре, докато се стопи шоколада и заливаме нашата торта.
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
Вeче може да ме последвате и в Instagram.
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар