сряда, 10 март 2021 г.

Лучена крем-супа с ементал


Немците й казват "музикална супа ".
Защо ли? 😃
Тяхна си работа. Това си е истински антивирусен помощник. 👌
Източник Бон Апети
 
Ще ни трябват:
6 големи глави стар лук 
1 морков
100 гр. краве масло
2 с.л. олио
200 мл. прясно мляко 
2 с.л. брашно
200 гр. Ементал 
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

    Слагаме си защитните очила и се захващаме с лука, който трябва да нарежем на филийки. Солидно количество искрени сълзи ще ни се наложи да излеем, но целта е важна. 🙈
 

Нарязваме моркова на кубчета.
Задушаваме зеленчуците под капак, колкото да омекнат в половината от маслото и 1 с.л. олио.
 

Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме гореща вода, колкото да ги покрие.  Оставяме да къкри около 25 мин.

През това време в друг съд стопяваме маслото с 1 с.л. олио. Добавяме брашното и бъркаме около минута. Изсипваме млякото и продължаваме да бъркаме докато започне да се сгъстява и веднага отстраняваме от котлона . 
Прибавяме така получилия се млечен сос към къкрещия лук. 
 

Настъргваме ементала и го изсипваме в тенджерата. 
 

Разбъркваме.  Изключваме котлона. Пасираме и сервираме с препечени филийки натъркани с малко масло.
Може да гарнираме с магданоз и настърган ементал или кашкавал.
Вкуснотия! Ами да ви е сладко! 💖
 

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
 
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ! 😊



Няма коментари:

Публикуване на коментар