сряда, 23 септември 2020 г.

Запеканка с тиквичка и фантазия

  Има дни, в които е редно да поизчистим хладилника. Останало парче шунка,  кашкавал, "посмижурил" се зеленчук. Сърце не ти дава да ги изхвърлиш и мислиш как да им направиш добро, че и доволен от себе си да останеш. 

 Такъв ден се случи при мен днес, но стъпих на здрава основа от картофи и пилешко. Идеално да скрия една тиквичка там.

Добавяте каквото ви душа иска, стига вкусът ви да го позволява. 

 Картофите ми бяха от онези най-мъничките, които само с биволско търпение можеш да обелиш сурови. Реших да не си го причинявам и ги сварих. Да си улесняваме живота все пак. 

 Та ето продуктите като за основа, а на вас оставам да развихрите въображението си и да си добавите, каквото ви отпусне хладилника.

1 средна тиквичка
500 гр. картофи 
125 гр. моцарела
50 гр. кашкавал
200 гр. сметана за готвене 
пилешко месо
сол, черен пипер, копър
1-2 скилидки чесън

 Начин на приготвяне:

 Сваряваме месото и картофите. *Не изхвърляйте водите им. Водата от картофите е изключително полезна за растенията, а част от бульона на месото ще добавим към ястието. Останалото ще замразим на кубчета и ще добавим в друго ястие.

 Настъргваме тиквичката. Обелваме картофите и ги нарязваме заедно с месото. Всичко объркваме заедно с подправките,  сметаната и 1 ч.чаша от бульона . Изсипваме в тавичка.

  
 Нарязваме моцарелата на филийки и подреждане от горе. Поръсваме с настърган кашкавал и печем за около 40 мин. на 200°.

 Поднесете си го с чаша бяло вино или бира и си го хапнете с кеф!

Да ви е сладко!

Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓



2 коментара:

  1. Визията е едно на ръка,а вкусотията е желателно да бъде под ръка.
    Приятен апетит!

    ОтговорИзтриване