Тази грис халва по погрешка стана безглутенова. Забелязах, че грисът е оризов, чак когато посегнах да изхвърля празния плик.
Необезпокоявана от този факт, си я приготвих по стандартния начин. Разлика във вкуса не открих. Тъй че ето една вкуснотия за всички, които имат чувствителност към глутен. Глазурата е заради любовта ми към шоколада, но вие може спокойно да я пропуснете и да поръсите с натрошени ядки и стафиди примерно. Тогава може да увеличите малко захарта ако обичате по сладичко.
А поводът, за да е във форма на сърце е заради годишнина, която отпразнувахме с моето другарче. 😊
Необходими продукти:
100 гр. масло
700 мл. вода
150 гр. захар
1 ч.л. канела
1 лимон /жълтата му част настъргана на ситно ренде/
Украса:
Глазура: 100 гр. млечен шоколад стопен с 35 гр. масло и 1 с.л. пр. мляко
Захаросани портокалови корички
Карамелизирани орехи
Приготвяне:
✅Поставяме водата да заври заедно със захарта, кората от лимона и канелатa за около 2-3 мин.✅Стопяваме маслото и добавяме гриса.
✅Разбъркваме енергично и когато заухае на препечено изсипваме на етапи и на тънка струйка водата. Бъркаме непрекъснато.
✅Украсата е по желание. Но ако решите да е като моята, залейте халвата с глазурата след като са се охладили напълно. Приберете в хладилник, за да стегне. След около час освободете от формата, поръсете с орехи и портокалови корички и поднесете с усмивка. 😃
💡Идея: В сместа може да добавите стафиди, ядки или канелата да я замените с ванилия.
И да не забравяте да се усмихвате! 😃💕
Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
Няма коментари:
Публикуване на коментар