А бе не е за всеки тази измишльотина. Като голям фен на лютото и шоколада и на лютия шоколад разбира се, нямаше как да подмина това ми прозрение. За радост хората, които реших да изненадам с тази екзотика ме оцениха подобаващо и очаквано. Е, много ви обичам! Пак елате! Само ако знаете какво съм ви подготвила....дано се върнете отново след това . 😃💗
Продукти:
500 гр. пилешко филе /2 пеперуди/
За маринатата:
1 портокал /сокът му/
1/2 лимон /сокът/
2 с.л. соев сос
черен пипер, къри
Още:
ананас на кубчета от консерва
ядки /начупени на ситно/
корнфлейкс /начупен на ситно/
кокосово масло
За соса:
50 гр. черен шоколад /поне 60% какао/
50 гр. краве масло
4 с.л. сок от консервата с ананас
1/2 ч.л. лют червен пипер
Приготвяне на филетата:
Разрязваме всяко едно от тях по средата, за да се отвори като книга. Мариноваме ги за около два часа в смес от сок от лимон и портокал плюс соев сос, черен пипер и къри.
Заливаме с част от маринатата.
Печем в загрята на 220° за около 25 мин.
Смесваме всички продукти и разбъркваме до стопяване на маслото и шоколада на средна сила на котлона.
За гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. фиде
5 ч.ч. гореща вода
2 скилидки чесън /нарязани на ситно/
3 с.л. масло
1 с.л. олио
сол, черен пипер, куркума
50 гр. печено кашу
Отцеждаме го добре и го запържваме заедно с фидето в сгорещеното масло и олио до запичане на фидето.
Прибавяме чесъна и подправките, разбъркваме и заливаме с водата. След завиране намаляме котлона и оставяме да къкри без да отваряме капака за 15 мин.
Сервираме филе полято със сос и поръсено с лют пипер, а до него ринг с ориз и няколко ядки за разкош. Чаша бяло вино и усмивка в допълнение. 😍
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Няма коментари:
Публикуване на коментар