Бавно готвено, добре мариновано, доволно хапнато. 😋
ПЕРФЕКТНО! Слаба е думата.
УМОПОМРАЧИТЕЛНО! И тази е слаба.
Продукти:
✅ ~1 кг. телешки гърди без кост
✅ 300 мл. червено вино
✅ 100 мл. вода
✅ 3 с.л. горчица
✅ 5 с.л. соев сос
✅ 1 ч.л. мащерка
✅ 2 дафинови листа
✅ черен пипер на вкус
✅ 2 скилидки чесън
Още за сгъстяване на соса:
✅ 2 с.л. царевично нишесте или брашно
За картофеното пюре:
✅ ~500 гр. картофи
✅ 50 мл. олио
✅ 2 скилидки чесън
✅ сол на вкус
✅ 1 ч.ч от отделилия се телешки бульон
Приготвяне:
Добавяме горчицата, черния пипер, соевия сос, мащерката, виното, водата и разбъркваме добре. Пускаме вътре дафиновите листа, покриваме с капака и оставяме така да се маринова за около два часа. Цяла нощ най-добре.
Поставяме гювеча в студена фурна и печем за около час на 200° и след това още два часа на 170°.
Прецеждаме соса. Отделяме си 1 ч.ч. от него за картофеното пюре.
Останалото си го сгъстяваме с нишестето разтворено в малко студена вода на средна сила на котлона.
Приготвяне на пюрето:
През това време нарязваме на ситно скилидките чесън и ги запържваме само за няколко секунди в нагорещеното олио, колкото да си пуснат аромата.
Оцеждаме водата от картофите, намачкваме ги и заливаме с чесновата мазнинка и отделения божествен телешки бульон.
Сервираме месцето полято обилно със сос, картофено пюре за гарнитура, чаша червено вино и усмивка за разкош.
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Няма коментари:
Публикуване на коментар