Дойде време отново да разтоварим коремчетата. Ако попитате домашните ми, нищо тежко не се вижда в една постна свинска пържола без гарнитура, но туй то. Трябва си разнообразие.
Кашичката ми е по-вкусна с масълце, но ако спазвате строг пост, ползвайте растителна мазнина.
✅ 1 кг. гъби печурки /нарязани на филийки/
✅ 1 глава лук /нарязана на ситно/
✅ 4 скилидки чесън /нарязани на ситно/
✅ 50 гр. краве масло и 5 с.л. олио /или изцяло растителна мазнина за строго постещите/
✅ 4 с.л. брашно
✅ 1 литър гореща вода
✅ сол и черен пипер на вкус
✅ пресен копър ако обичате
✅ пресен магданоз за поръсване.
Приготвяне:
В тенджера поставяме половината от маслото и олиото. След като се стопи маслото добавяме лука и гъбите. Посоляваме и бъркаме докато се поизпари водата на гъбите.
Правим си кладенче по средата и изсипваме брашното с останалото масло. Бъркаме енергично, за да се запече брашното и след това размесваме с гъбите.
Добавяме чесън, копър и черен пипер на вкус.
В момента, в който започне да се сгъстява нашата каша, отстраняваме от колона.
Сервираме поръсено с пресен магданоз и вкусна питка. Постна или не /като тази от снимката/. Както ви е вкусно. 💝
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Няма коментари:
Публикуване на коментар