четвъртък, 18 март 2021 г.

Гъбена каша

     
    Дойде време отново да разтоварим коремчетата. Ако попитате домашните ми, нищо тежко не се вижда в една постна свинска пържола без гарнитура, но туй то. Трябва си разнообразие.
Кашичката ми е по-вкусна с масълце, но ако спазвате строг пост, ползвайте растителна мазнина.
 

Ще ни трябват:
✅ 1 кг. гъби печурки /нарязани на филийки/
✅ 1 глава лук /нарязана на ситно/
✅ 4 скилидки чесън /нарязани на ситно/
✅ 50 гр. краве масло и 5 с.л. олио /или изцяло растителна мазнина за строго постещите/
✅ 4 с.л. брашно
✅ 1 литър гореща вода
✅ сол и черен пипер на вкус
✅ пресен копър ако обичате
✅ пресен магданоз за поръсване.

Приготвяне:
В тенджера поставяме половината от маслото и олиото. След като се стопи маслото добавяме лука и гъбите. Посоляваме и бъркаме докато се поизпари водата на гъбите. 
 

Правим си кладенче по средата и изсипваме брашното с останалото масло. Бъркаме енергично, за да се запече брашното и след това размесваме с гъбите. 
Добавяме чесън, копър и черен пипер на вкус. 
 

Разбъркваме и наливаме водата като бъркаме непрекъснато. 
В момента, в който започне да се сгъстява нашата каша, отстраняваме от колона. 
Сервираме поръсено с пресен магданоз и вкусна питка. Постна или не /като тази от снимката/. Както ви е вкусно. 💝
 

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
 
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ! 😊




Няма коментари:

Публикуване на коментар