вторник, 2 март 2021 г.

Здравословна желирана торта "3-ти Март "

Никога няма да забравя повода, за който направих тази торта.
Трябваше да е красива, да впечатлява и да е максимално здравословна.
Защото човека, за когото беше предназначена не се впечатлява лесно от десерти, а здравословното хранене му е начин на живот.

Гордо ви я представям точно на този ден, защото всеки голям ден заслужава своята си торта.

Ще ни трябват:

⚪ Първи слой
300 мл. кисело мляко
2 с.л.мед
1 п. желатин + 5 с.л. студена вода

🟢 Втори слой
100 гр. спанак /ако е замразен, оставете го да се размрази преди употреба/
200 гр. круши
1 с.л. мед
1 п. желатин + 5 с.л. студена вода

🔴 Трети слой
300 гр. ягоди
1 с.л. мед
1 п. желатин + 5 с.л. студена вода
 
По желание във всеки един от слоевете може да добавите по още малко мед ако обичате по-сладичко. 


Как се прави:

🤍 Първи слой:
Разтваряме желатина в студената вода. Оставяме го да набъбне за около 10 мин. и го разтопяваме на водна баня.
Смесваме киселото мляко с меда и изсипваме към него разтопения желатин. 
Разбъркваме до хомогенна смес и изсипваме на дъното на силиконова форма.
Поставяме в хладилник да стегне за около час.
 
💡 Трик: Под силиконовата форма поставям тавичка, за по лесно транспортиране от плота до хладилника и обратно.

💚 Втори слой:
Разтваряме желатина в студената вода. Оставяме го да набъбне за около 10 мин. и го разтопяваме на водна баня.
През това време почистваме крушите и ги нарязваме на дребно. Пасираме ги заедно със спанака.
Изсипваме разтопения желатин и разбъркваме до хомогенна смес.
Готовата смес изливаме върху стегналия се вече млечен слой.
Поставяме в хладилник да стегне за около час.
 
❤ Трети слой:
Разтваряме желатина в студената вода. Оставяме го да набъбне за около 10 мин. и го разтопяваме на водна баня.
През това време почистваме ягодите и ги нарязваме на дребно. Пасираме ги.
Изсипваме разтопения желатин и разбъркваме до хомогенна смес.
Готовата смес изливаме върху стегналия се вече зелен слой.
Поставяме в хладилник да стегне за около час.
 
🪁 Тънкият момент на освобождаване на разкошотията от формата: 
Потапяме формата само за 3-4 секунди в топла вода и тогава обръщаме върху подноса. 

Честит празник! 🇧🇬
 

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
 
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ! 😊



Няма коментари:

Публикуване на коментар