Прави ни тази зимна салата всяка година и рецептата му заслужено заема почетно място в Татко у дома. 💗
Консервирането чрез ферментация е познато от преди 4000 години. Ферментиралата храна се счита за естествен пробиотик, тъй като стимулира бактериите в гастро-интестиналния тракт, който помага на имунната система.
Най-подходящото ѝ време е края на октомври. Температурите са подходящо ниски и сме в сезон богат на всякакви зеленчуци, които стоят в основата на тази зимна салата.
2 глави целина
2 глави чесън
2 връзки магданоз
2 моркова
3 глави карфиол
3 кг. камби
1 ч.ч. = 200 мл.
20 зърна черен пипер
5 листа дафинов лист
5-6 зърна бахар
3/4 ч.ч. сол
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 литър хубав винен оцет
1 1/2 литър вода
Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на парчета с желаната големина. Смесваме ги в голям съд.
В тенджера изсипваме всички продукти за маринатата. Бъркаме до стопяване на захарта и солта. След кипване изключваме котлона. Веднага заливаме зеленчуците с врялата марината. Разбъркваме за около 5-6 мин. с голяма лъжица. Внимаваме да не се изгорим.
Веднага след това отцеждаме зеленчуците в друг съд.
Подреждаме зеленчуците в буркани.
След като изстине напълно маринатата, я наливаме в бурканите, за да облее изцяло зеленчуците.
Съхраняваме на хладно място.
Хапваме след седмица.
Трайност 3 месеца ако остане. 👌
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар