Тази торта трябваше да събере всякакви интереси скътани в една личност. То като я погледнеш няма смисъл да обяснявам какви.😃 Скара, бира, гора, футбол, шоколааад. Много шоколад. 💗
Тортата излезе с височина 12 см. и диаметър 20 см.
Блатове:
Любими ми остават шоколадовите блатове на Ирина Купенска от нейната "Най-вкусна шоколадова торта" . За тях съм ви разказвала и при тази шоколадова тортичка - https://zwetllina.blogspot.com/2021/06/shokoladova-torta.html?m=0 и за това няма да ви занимавам с тях. Пекох в ринг с диаметър 20 см. Предвидете височина около 8 см.
Хубаво е след изпичане да престоят добре увити в стреч фолио в хладилник. Така се разрязват по-лесно. Разделих на 4 блата.
Къпиново кули:
300 г къпини
150 г захар
150 г вода
1 п. желатин
Накисваме желатина в 50 мл студена вода. Кипваме къпините със захарта и водата за 3 мин. и ги сваляме от котлона. Прецеждаме и добавяме набъбналия желатин във все още горещата смес. Разбъркваме докато се разтвори.
Изсипваме в ринг с дъно покрито със стреч фолио с диаметър с 2 см по-малък от диаметъра на блатовете. В моя случай 18 см. След охлаждане прибираме в хладилник за около час.
Не изхвърляйте отделилата се пулпа от плода. Кипнете я за 2 мин с малко вода, колкото да я покрие и така ще се получи прекрасен плодов сок, който може да използвате за леко сиропиране на блатовете или просто да си го изпиете. Разкошен е ароматът му.💓
Крем за пълнеж:
600 г сладкарска извара - студена /от Лидл/
500 г маскарпоне - студено
400 г течен шоколад - стайна температура
Сглобяване на тортата:
В центъра на подложката слагаме 1 ч.л. от кремчето, за да не ни бяга тортето. 😃
Следва блат, който стягаме с регулируем ринг. От вътрешната му страна поставяме ацетатна лента с височина минимум 12 см., за да постигнем височина на ринга. Сиропираме съвсем малко, защото блатовете са сочни. Нанасяме слой крем.
Отново блат, сиропиране, крем и с помощта на пош оформяме борд около 1 см. от крема по външна част на блата, където да легне предварително подготвеното къпиново кули.
Покриваме с крем и поставяме блат. Сиропираме, нанасяме останалия ни крем и нареждаме пресните плодове. Покриваме с четвъртия блат. Сиропираме, покриваме тортата със стреч фолио и прибираме за една нощ в хладилник.
Следва зафилване/измазване на тортата, което направих с шоколадов швейцарски маслен крем. За него също съм ви разказвала. Ето 👉тук може да си припомните.
Следва зафилване/измазване на тортата, което направих с шоколадов швейцарски маслен крем. За него също съм ви разказвала. Ето 👉тук може да си припомните.
Загряваме 100 г животинска сметана и с нея заливаме 200 г бял шоколад, който оцветяваме с гелова боичка. Изсипваме в пош и охлаждаме до стайна температура Изрязваме върха на поша /тъничко/ и действаме.
Ще ни трябват:
4 картонени чашки за кафе /от големите/ + микровълнова
1 яйце /на стайна температура/
12 г захар
30 г мед
25 г брашно
5 г бакпулвер
Разбиваме яйцето заедно със захарта и меда до пухкав твърд крем. Отгоре пресяваме брашното заедно с бакпулвера и размесваме внимателно с шпатула.
Оцветяваме и пълним чашките не повече от 1/3. /Ако боичката е суха се капват няколко капки вода да се разтвори и тогава се смесва с яйчената смес/
Поставяме да се изпичат чашките в микровълновата една по една, а не всички заедно. Печем за 1 мин до 1мин и 10 сек. Да е суха повърхността
Обръщаме върху решетка и когато са напълно изстинали, разрязваме чашките и изваждаме нашия мъх, Може да го разкъсаме на желаните парчета или да го оставим цял до момента на употребата му.
1 ч.л. желатин се смесва с 5 ч.л. студена вода. След като набъбне се добавят още 5 ч.л вода и 2 ч.л. захар. Разтваряме на водна баня.
Изчакваме да изстине и като започне да се желира намазваме с четка плодовете.
Останалото е фантазия, придобити с времето умения и интернет, 😃
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
Няма коментари:
Публикуване на коментар