четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Хелоуин


    Дойде ли празник като този или св. Валентин примерно и се разделяме на две - "за" и "против". Така не бива! Всеки празник нека е добре дошъл,  но никога, ама никога да не забравяме нашите си. 💗

    Ще ви покажа някои предложения, с които ще се радвам ако помогна в избора на интересни идеи за празника.


Пръстите на Баба Яга
/сладки/


Ще ни трябват:
1 яйце, 100 г пудра захар, 100 г краве масло /меко/, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол, 1 ванилия, 280 г брашно, 1 с.л. мармалад, белени бадеми 
Приготвяне:
 Заместваме си меко тесто от всички продукти без мармалада и бадемите. Завиваме топката тесто във фолио и го оставяме да почива за 30 мин. в хладилник. 
Разделяме на малки топчета, който оформяме на тънки фитили с дължина на един човешки пръст или малко по-дълги. 
Набраздяваме ги като на снимката и залепяме на върха на всеки пръст с помощта на мармалада бадемите.
Редим върху хартия за печене и печем в загрята на 180° фурна докато започнат леко да се запичат.

Духчета

Приготвяме си смес за целувки. Ето тук съм ви разказвала как се получават идеални.👉 Цък.
Приготвяме си кръгъл накрайник и шприцваме върху ядка или без нашите духчета.
Сушим за 2 часа в загрята на 80° фурна без вентилатор и украсяваме с клечка за зъби натопена в стопен шоколад.
 
Любимите Шоколадови Мъфини
/украсени страховито/
 
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Ще ни трябват за 12 броя: 2 яйца/М размер/, 110 мл слънчогледово олио, 180 г универсално бяло брашно /пресято/, 125 мл прясно мляко, 70 г черен шоколад, 185 г фина захар, 30 г неподсладено какао, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.л. сол, , 120 мл горещо кафе
Приготвяне: В две отделни купи смесваме мокрите /без кафето/ и сухите съставки. Постепенно с помощта на бъркалка добавяме сухите към мокрите и бъркаме до получаване на гладка смес.
Накрая добавяме горещото кафе и отново разбъркваме до гладкост.
Разпределяме сместа във форма за мъфини, в чиито гнезда сме поставили хартиени формички.
Печем в загрята на 170° за 25 мин.
Моите украсявам с швейцарски маслен крем като този 👉 Цък и добавям някаква фигурка.
 
Панна Кота "Очи"
Чудесна идея от блога на Люси Евтимова, която се получи много добре. Ето тук 👉 Цък
Ще ни трябват:
400 мл течна сметана, 400 мл прясно мляко, 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия, 2 п желатин, 4 бр. киви, малко течен шоколад, пюре от малини или други червени плодове
Приготвяне: Разтваряме желатина според указанията на пакета в студена вода и го оставяме да набъбне. Смесваме сметаната, млякото и захарта и поставяме на котлона, колкото да заври. Отместваме и изсипваме ванилията, а след това и набъбналия желатин. Бъркаме докато се  стопи.
Нарязваме кивито, като използваме по-големите кръгчета от средната му част. Поставяме ги във форма за мъфини и ги покриваме с малко от млечната смес, колкото да се залепят на дъното и да не изплуват. 
Оставяме ги да се желират и покриваме с останалата млечна смес. След като стегнат ги обръщаме върху чиния и украсяваме с малиново пюре и капка шоколад за зеница.  
 
Мини пици паячета
Използвайте любимото си тесто за пица или питка.👉 Цък -предложение.
Разточваме го с дебелина около 1 см и изрязваме кръгчета с диаметър около 6-7 см. Намазваме ги с лютеница или доматено пюре, поставяме отгоре парче колбас и поръсваме с кашкавал. Запичаме в загрята на 220° фурна за около 5 мин. 
Изваждаме и си подреждаме частите на паячетата /една половинка на маслинка за телце, а другата за крачета/. Връщаме обратно във фурната и допичаме до готовност.


Страховито от мен толкоз. Догодина допълнително. Весел празник! 👻💗
 

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
  
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 

💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊




Няма коментари:

Публикуване на коментар