Тиквичките са изключително полезни дори и преминали термична обработка. Но понякога е доста трудно да го обясним това на децата и се налага да прилагаме някои трикове .
Един от тях е да ги замаскираме в сладкиш като този. Уверявам ви, че по нищо не си личи какво е скрито в него и така битката ви ще е спечелена. А вкусът е убийствен! 👌
Чаша с вместимост 300 мл.
Тавичка с размери 20/35 см. 25/30 см.
Продукти:
4 яйца
1 1/2 чаша брашно
1 1/2 чаша фина захар
2 чаши настъргана тиквичка
190 гр. шоколад (над 70% какао)
100 гр. краве масло
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. сол
орехи/ лешници
30 мл. гореща вода
Приготвяне:
1 1/2 чаша брашно
1 1/2 чаша фина захар
2 чаши настъргана тиквичка
190 гр. шоколад (над 70% какао)
100 гр. краве масло
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. сол
орехи/ лешници
30 мл. гореща вода
Приготвяне:
*Застиламе тавата с хартия за печене.
*Разтопяваме маслото с шоколада и оставяме на страни, за да се охлади до телесна температура.
*Настъргваме тиквичките.
*Включваме фурната да загрява до 180°.
*Разбъркваме яйцата с бъркалка и изсипваме на тънка струйка шоколада при тях .
*Разтопяваме маслото с шоколада и оставяме на страни, за да се охлади до телесна температура.
*Настъргваме тиквичките.
*Включваме фурната да загрява до 180°.
*Разбъркваме яйцата с бъркалка и изсипваме на тънка струйка шоколада при тях .
*Добавяме тиквичките и нарязаните орехи/лешници.
*Смесваме сухите съставки като брашното е предварително пресято.
*Прибавяме ги към течните с шпатула.
*Добавяме горещата вода и разбъркваме до еднородност.
*Печем до суха клечка за около 35-40 мин.
*Смесваме сухите съставки като брашното е предварително пресято.
*Прибавяме ги към течните с шпатула.
*Добавяме горещата вода и разбъркваме до еднородност.
*Печем до суха клечка за около 35-40 мин.
Съвети:
Не отваряйте фурната преди 30-тата минута за проверка. Има опасност сладкиша да спадне.
След изключване оставете го "да си почине" за около 5 мин. на леко открехната фурна и след това извадете.
Не отваряйте фурната преди 30-тата минута за проверка. Има опасност сладкиша да спадне.
След изключване оставете го "да си почине" за около 5 мин. на леко открехната фурна и след това извадете.
Нека се охлади и тогава нарежете на правоъгълничета или ромбчета.
Поръсете с какао, смлени орехи или залейте с шоколадов ганаш.
П.п. Замяната на тиквичка с краставичка /не кисела 😀/също е успешна.
П.п. Замяната на тиквичка с краставичка /не кисела 😀/също е успешна.
Брауни се пече винаги в правоъгълна форма, за да се нареже в традиционни правоъгълни парченца по-лесно.
Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка.
Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
Сладкиш с тиквички, е нововъведение в кулинарията и е много изкусително!
ОтговорИзтриванеВкусно и леко! ❤
Изтриване