Защо е райска райската ябълка?
Наричана още от гърците "божествен огън", колкото е полезна, толкова и опасна заради голямото количество танин, което се съдържа в ципата на плодовете й. Особено в недобре узрелите.
👆Затова се препоръчва да се хапват максимум 2-3 броя на ден и то добре узрели.
💗Ако сте на диета и ви се хапва сладичко, това е вашия плод.
💗Ако страдате от високо кръвно налягане и имате проблем с щитовидната жлеза това е вашия помощник.
👆Но при диабет , наднормено тегло и проблеми с червата, по-добре да забравите за него.
👆Не се препоръчва за деца до 3 годишна възраст. Същото се отнася и за тези до 7-8 годинки, но това мисля, че е прекалено.
💗Всеки плод или зеленчук, който се предлага в умерени количества е полезен. Аз давам, но те не ми ги искат. Обаче обожават крем карамел.
Е, досетихте се от къде ми дойде идеята за тази вкуснотия. 😋
около 2 кг райски ябълки
400 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. захар
400 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. захар
Избираме най-твърдите ябълки, за да издържат печенето. Измиваме добре и изрязваме капачетата. С малка лъжичка издълбаваме до средата като внимаваме да не спукаме обвивката. Редим в тавата.
Издълбаното може да пасираме и да го замразим, за да го ползваме и за други сладкиши. |
Аз го добавих към крем ванилия. |
Разбиваме яйцата с тел. Затопляме прясното мляко до телесна температура и изсипваме захарта в него. Бъркаме докато се стопи. Изсипваме го при яйцата и разбъркваме до еднородност. Добавяме ванилията.
👆Преди това можеше да си карамелизираме захар и да я разпределим преди млечната смес, но щеше да се получи прекалено сладко и реших да пропусна тази стъпка. Но това не пречи вие да опитате. 👌
С помощта на супена лъжица изсипваме сместа в ябълките.
Наливаме топла вода в тавата до средата на ябълките и печем на водна баня на 150° за час и половина.
Тук водната баня мисля, че беше излишна. Другият път ще опитам без нея.
Оставяме да се охладят и хапваме с удоволствие! 😋
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
Полезно за райската ябълка: https://lekuva.net/155655/rajska-yabalka.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар