Днес ще готвим невероятната им супа от червена леща.
Освен вкусна, тази супа се грижи успешно за нашия имунитет и подпомага оздравяването на организма ни.
"Макар че може би не е първата супа, за която се сещате, когато се почувствате зле, тази супа от червена леща не само ще насърчи бързото възстановяване, но и ще ви осигури перфектен вкус. Освен това тя е с високо съдържание на протеини, желязо и цинк. Цинкът е минерал, който често се рекламира като мощен имуностимулатор и има защо. Той е помощник на вашата имунна система, помагайки за изграждането и поддържането на ключови компоненти като неутрофили – клетки, предотвратяващи инфекции – и цитокини, които се борят с инфекцията. "
-източник на цитата tialoto.bg
В случай на нужда от още антивирусни помощници тук
Необходими продукти:
Задушаваме в малко олио и 1-2 с.л. вода морковите и праза за около 2 мин. Прибавяме картофите, чесъна и заливаме с гореща вода, колкото да ги облее. След завиране оставяме да къкри за около 10 мин. Измиваме лещата, отцеждаме я през цедка и я добавяме в тенджерата. Доливаме с още гореща вода. Един пръст над продуктите. Оставяме да къкри за още 15 мин.
През това време в друг съд разтопяваме маслото и в него разбъркваме доматеното пюре. Дърпаме от котлона и добавяме 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. чубрица или джоджен, сол и черен пипер на вкус. Получава се гъста каша. /Аз смесих всичко заедно.😊 /
Отместваме добре сварената супа от котлона. Пасираме и добавяме кашата като продължаваме с пасирането до еднородна смес.
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
✅2 ч.ч. червена леща /накисната от предната вечер или минимум 8-10 часа/
✅2 моркова /нарязани на кубчета/
✅4-5 средни картофа /нарязани на кубчета/
✅1/2 стрък праз /нарязан на колелца/
✅2-3 скилидки чесън
✅олио за задушаване на зеленчуците
✅сол и черен пипер на вкус
✅1 с.л. червен пипер
✅1 с.л. сушена чубрица, джоджен по желание
✅100 гр. краве масло
✅2 с.л. доматено пюре
✅1 ч.л. едро смлян лют червен пипер /по желание/
✅1 лимон
Начин на приготвяне:
Задушаваме в малко олио и 1-2 с.л. вода морковите и праза за около 2 мин. Прибавяме картофите, чесъна и заливаме с гореща вода, колкото да ги облее. След завиране оставяме да къкри за около 10 мин. Измиваме лещата, отцеждаме я през цедка и я добавяме в тенджерата. Доливаме с още гореща вода. Един пръст над продуктите. Оставяме да къкри за още 15 мин.
През това време в друг съд разтопяваме маслото и в него разбъркваме доматеното пюре. Дърпаме от котлона и добавяме 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. чубрица или джоджен, сол и черен пипер на вкус. Получава се гъста каша. /Аз смесих всичко заедно.😊 /
Отместваме добре сварената супа от котлона. Пасираме и добавяме кашата като продължаваме с пасирането до еднородна смес.
Ако ви се стори гъста, в тенджерата от кашата долейте гореща вода, тъкмо да се оберат остатъците и прибавете към супата. Количеството е според желаната от вас гъстота.
Сервираме с едро смлян лют червен пипер и сок от лимон в количество според настроението. 😃
И топли варени в карамелен сос питки , които ще ви покажа малко по нататък.👌
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Вeче може да ме последваш и в Instagram.
Няма коментари:
Публикуване на коментар