вторник, 2 февруари 2021 г.

🌲🌟 Двойно шоколадови напукани сладки 🌟🌲


🍫Хрупкави отвън, мекички отвътре и мнооого шоколадови. 😋

🎁 Продукти:🎁
1 ч.ч. = 200 мл

❄ 1 и 1/2 ч.ч. брашно
❄ 3/4 ч.ч. неподсладено какао на прах
❄ 2 ч. л. бакпулвер
❄ щипка сол
❄ 1/2 ч.ч. меко краве масло
❄ 1 ч.ч. кафява захар
❄ 2 яйца
❄ 1 ванилия
❄ 1 ч.ч. шоколадов чипс или начупен на много малки парченца #шоколад
❄ около 1 ч.ч. пудра захар, пресята

🎄 Приготвяне:🎄

🍪 Пресяваме брашното с какаото, бакпулвера и солта.
🍪 С миксер разбиваме маслото със захарта до гладък крем.
🍪 Прибавяме едно по едно яйцата и ванилията. 
🍪 Намаляме оборотите на миксера и постепенно прибавяме към масления крем сухата смес. 
🍪 Бъркаме докато се получи меко тесто. 
 

🍪 Прибавяме шоколада и объркваме докато се размеси добре с тестото.
🍪 Покриваме тестото с фолио и прибираме на хладно за 1 час.
🍪 Загряваме фурната до 180°.
🍪 Покриваме две големи тави с хартия за печене.
🍪 Изсипваме пудрата захар в купа.
🍪 Взимаме по 1ч.л. от тестото и оформяме топчета. 
 

🍪 Топчетата овалваме добре в пудрата захар и поставяме върху хартията в тавата за печене, на около 2 пръста едно от друго.
🍪 Печем докато топчетата се напукат и станат леко твърди на пипане, около 10-12 минути.(Внимавайте да не ги препечете. Отвън стават твърди, но отвътре трябва да останат меки!) 
🍪Готовите сладки изваждаме върху решетка и оставяме до пълното им изстиване. 
🍪Съхраняваме в кутия на сухо място.
 

☃️Трайността им е около месец. 
☃️Дозата е за около 48 броя.
 
 Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
 
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар