четвъртък, 28 януари 2021 г.

Чийзкейк без желатин с райски ябълки /без печене/


    Много плодчета ни даде тази година мамината райска ябълка. Раздавах, майсторих с тях, но остана си количество, което започна да презрява и точно така са най-вкусни. 
А колко са полезни, 👉 ето тук разказва малко за това.
Грабнах 4 и ги жертвах за страхотен чийзкейк без желатин. Без желатин? Да. Защото може и така.

За блата:
 
🌺 200 гр. бисквити
🌺 100 гр. ядки
🌺 100 гр. меко краве масло
 
Клик тук 👉 За блат без глутен 

За чийзкрема:
!!!Всички продукти трябва да са на стайна температура!!!
 
🌺 500 гр. маскарпоне
🌺 400 гр. заквасена сметана
🌺 125 гр. краве масло 
🌺 100 гр. пудра захар 

Още:
🌺 4 средни райски ябълки 
🌺 1 с.л. нишесте


📖 Приготвяме си формата като покриваме дъното със стреч фолио, а стените с ацетатна лента, зa дa мoжe cлeд тoвa лecнo дa гo oтcтpaнитe бeз дa ce нapaни външния вид нa чийзкейка. Aĸo нe paзпoлaгaтe c aцeтaтна лента мoжe дa cи ĸyпитe пo-eлacтични пoлиeтилeнoви пaпĸи - джoб oт ĸнижapницaтa  и дa нaпpaвитe лeнтa oт тяx.


📖
Смиламе бисквитките и орехите и си омесваме тесто с мекото масло. 
    

📖
Притискаме плътно на дъното на формата с помощта на лъжица или чаша. (Може и с вилица 😊)
📖 Оставяме в хладилник да стегне.
     
📖
През това време си приготвяме чийзкрема.
 

📖
Разбиваме маслото със захарта на пухкав крем. И оставяме миксера.
📖 Едно след друго прибавяме заквасената сметана и маскарпонето като разбъркваме добре с помощта на шпатулка след всяко. 
👆 Не ползвайте миксер на този етап. Сместа ще се втечни и само желиращ агент ще я спаси. 
📖 Изсипваме върху стегналия се блат и изтупваме няколко пъти формата, за да се  разпредели равномерно. Прибираме отново в хладилника за около 2 часа.
    
📖
През това време си приготвяме Райския крем.
 

📖
Обелваме и нарязваме на ситно ябълките.
📖
Сваряваме ги за около 3-4 мин на средна сила на котлона.
📖
Разтваряме си нишестето в 2-3 с.л. студена вода и на тънка струйка го добавяме към ябълките.  
📖 Бъркаме енергично. В момента, в който започне да се сгъстява отстраняваме от котлона.           
📖
Оставяме го да изстине напълно.
📖
Изсипваме го върху вече стегналия чийзкейк
📖
След час може да го освободим от формата и да му се насладим. 💕
 

🌹 Още няколко вида чийзкейк от мен 👉 ето тук

Работно и зад кадър. 💓

Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
 
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊 




Няма коментари:

Публикуване на коментар