Силно лирическо отклонение, от което не става ясно, че този близък роднина на домата и картофа носи със себе си и много ползи, за които подробно можете да прочетете из интернет пространството с големи подробности .
Най-важното за него си остава, че се консумира винаги сготвен и... не яжте кората му.
Необходими продукти:
Около 1 кг патладжани или 400 гр. готов продукт
Около 500 гр. чушки или 200 гр. готов продукт
1 ч.ч. орехи
200 гр. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
3-4 скилидки чесън
пресен магданоз
сол на вкус
Печене на патладжаните във фурна
Почистваме дръжките, измиваме и ги подсушаваме. Нареждаме върху леко намазнена хартия за печене. Правим дупчици с вилица върху горната част. Поръсваме с 1-2 супени лъжици олио. Печем на 180° за около 45-50 мин. В зависимост от размера. Ако са малки, около 35 мин. Затваряме ги в кутия, тенджера с капак или ги увиваме в алуминиево фолио за около една нощ.Чушките изпекох в Чушкопек успоредно с изпичането на патладжаните.
Обелваме и ги нарязваме на ситно заедно с орехите, магданоза и чесъна. Смесваме майонезата, киселото мляко, горчицата и солта и ги добавяме към патладжанената смес. Пасираме според желаната консистенция.Хубаво е да престои няколко часа в хладилник, за да може ароматите на съставките да се смесят.
Поднасяме с препечен хляб, ракийка и мезе.
Да ви е сладко!💗
Когато си приготвите вкуснотия по моя рецепта, изпратете ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ви в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
Независимо какъв е продукта,когато се прави с много любов,резултата е вълшебен!
ОтговорИзтриванеЗадължително условие! :)
Изтриване