Често я правим у дома особено през летните месеци, когато мамината градина изобилства от плодове. С кисело мляко я предпочитаме, защото ни е винаги домашно, но в оригинал е със сметана. Ще ви покажа и двата варианта. С нито един няма да сбъркате.
Ако реша да поглезя само себе си, си правя и с кафе. Ей, така! Само за мен, че и мама е човек. 😊
Друго си е ей тъй гръмко да го напишеш. Да те грабне. Да се замечтаеш. Италианско да ти стане. И току виж вземеш, че си го и сготвиш. Всъщност няма как да Не. Голям пропуск ще е. Божественярско е, както казва една наша видна "дама". 😃 Особено ако успеете като мен да си намерите перфектните шайби телешки джолан. В Пловдив си ги намираме в Магазин за месо и колбаси - Попов. За вас не знам. Заповядайте!
Тези тарталети са ми основа за всяка солена плънка. Правя ги, когато намеря време. Стоят изпечени в хладилника с дни до седмица, докато дойде време да ги напълня.
Затопли се и сезонът на ягодите дойде. Ароматът им знаете е божествен. Аз си ги бера от мамината градина. Една за мен, една за кошничката. Две за мен, една за кошничката...може би, още една за мен...
На финала поглеждам дали все пак нещо съм набрала. О, чудно! За лимонада ще има, че даже и за една Панакота. Разкошно! 💖
Думата идва от италианската дума "pastre" - стриване, смачкване. Иначе казано сос от италианската кухня приготвен от три продукта - босилек, зехтин и сирене. Съществува и вариант със сушени домати, който също ви препоръчвам да опитате.
Защо с орехи?
Защото ги имаме в България в изобилие и повярвайте ми е невероятно вкусно особено ако са препечени.
"Банофи" е съчетание от думите "банан" и "тофи". А самия десерт е райска комбинация от двете. Много банани и тофи карамелен сос любим на малки и големи.