четвъртък, 23 септември 2021 г.

Шоколадова торта с къпиново кули и горски плодове (с идеи за декорация)


    Тази торта трябваше да събере всякакви интереси скътани в една личност. То като я погледнеш няма смисъл да обяснявам какви.😃 Скара, бира, гора, футбол, шоколааад. Много шоколад. 💗     
    

Получи се уникално вкусна и всяка стъпка от нея ще се опитам подробно да обясня, за да ми е добър помощник, когато се наложи да използвам детайл от нея. Пък може да си откраднете някоя идея. Позволявам, но да си признаете от къде сте я откраднали. 😃💓



понеделник, 20 септември 2021 г.

Царска туршия


    Българската зимна трапеза и туршията са силно свързани. Нашият татко към тях също. 😃
Прави ни тази зимна салата всяка година и рецептата му заслужено заема почетно място в Татко у дома. 💗



четвъртък, 2 септември 2021 г.

Желирано кисело мляко с малини и манго

 
 

За ползите на желатина:

 Желатинът е натурален извлек от кости, изключително богат на протеини и колаген.

А колагенът е основен компонент в изграждането на ставите и костите. И когато намалява,  започваме да тракаме и да ни боли. 😬
И друго за желатина....изглажда бръчките пак заради колагена в него. 😊
Това е на кратко. ❤




сряда, 25 август 2021 г.

Баба Гануш или хумус от патладжан


Много гушкаво име. 🥰 Арабско. А зад него се крие голяма вкуснотия за препечена филия. 👌 Може и за лаваш или за просто ей така. Разядка, която е подходяща при кето режим, също и ако сте заклет веган. С една дума- Чудно!



неделя, 15 август 2021 г.

Баница /традиционна/ с готови кори

 
 🌺 Днес е един от най-големите християнски празници, денят на Божията майка Голяма Богородица.
От все сърце ви пожелавам здраве, любов и благоденствие! 🙏 




вторник, 27 юли 2021 г.

Най-вкусните пилешки крилца на фурна


Нямат равни! Нямат нужда от допълнителна декорация и разни други макияжи. Естествено красиви. Лигите ти потичат само при вида им.
Многократно приготвяни у дома. Перфектното бирено мезе.  🍻




четвъртък, 15 юли 2021 г.

Сладоледена торта три варианта


И вие ли като "и ние" ядете сладолед целогодишно?  😃
Няма точен момент за желаната вкуснотия. Правим я на момента. За утре нищо не се знае. 



четвъртък, 17 юни 2021 г.

Панна кота с желирани плодове


Често я правим у дома особено през летните месеци, когато мамината градина изобилства от плодове. С кисело мляко я предпочитаме, защото ни е винаги домашно, но в оригинал е със сметана. Ще ви покажа и двата варианта. С нито един няма да сбъркате. 
Ако реша да поглезя само себе си, си правя и с кафе. Ей, така! Само за мен, че и мама е човек. 😊



четвъртък, 10 юни 2021 г.

Особуко с гремолата и ориз арборио


Друго си е ей тъй гръмко да го напишеш. Да те грабне. Да се замечтаеш. Италианско да ти стане. И току виж вземеш, че си го и сготвиш. Всъщност няма как да Не. Голям пропуск ще е. Божественярско е, както казва една наша видна "дама". 😃 Особено ако успеете като мен да си намерите перфектните шайби телешки джолан. В Пловдив си ги намираме в Магазин за месо и колбаси - Попов. За вас не знам. Заповядайте! 



сряда, 9 юни 2021 г.

Чийзкейк на клечка/Cheesecake Popsicles


На това се зарадваха много децата, а и техните приятелчета. Като се има в предвид, че чийзкейка във всякакви форми е на голяма почит у дома.
Горе долу следвах стъпките на това клипче, но промених доста неща, за които ще ви разкажа.



вторник, 8 юни 2021 г.

Свинско бавно печено


Заради уважението ни към вкусната храна у дома тя се готви бавно и лежерно. Особено по празници. Да се насладиш на очакването и ароматите. 

Ако решим менюто ни е да е със свинско, то то се приготвя в два варианта. Бавно готвено нарязано на порции или бавно готвено цяло парче.
 



понеделник, 7 юни 2021 г.

Шоколадова торта с горски плодове


Трябва ли ми шоколадов блат винаги ползвам рецептата на Ирина Купенска. https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Няма нужда от сиропиране, а и е много лесен за направа.
Единственото което ще добавя е,



Солени тарталети с грах и бекон


Тези тарталети са ми основа за всяка солена плънка. Правя ги, когато намеря време. Стоят изпечени в хладилника с дни до седмица, докато дойде време да ги напълня.