📢 Антивирусен пост
/Подходящ при първи симптоми или съпътстващи лечението натурални средства./вторник, 9 март 2021 г.
вторник, 2 март 2021 г.
Здравословна желирана торта "3-ти Март "
Никога няма да забравя повода, за който направих тази торта.
Трябваше да е красива, да впечатлява и да е максимално здравословна.
Защото човека, за когото беше предназначена не се впечатлява лесно от десерти, а здравословното хранене му е начин на живот.
Гордо ви я представям точно на този ден, защото всеки голям ден заслужава своята си торта.
неделя, 28 февруари 2021 г.
Целувки стъпка по стъпка
- Може, но нека те науча как да си ги правиш сама.
И така дойде ред и на тази рецепта-наследство в този блог.
👆 Сухите вилки на миксера и сухият метален съд са неизменен спътник на идеалната целувчена смес.
👆 Всички продукти да са на стайна температура.
четвъртък, 25 февруари 2021 г.
Чийзкейк с бейлис, кафе и солени бадеми /печен/
Усетихте ли аромата и вкуса му само с прочитане на името? 😋
Невероятно вкусен и никак не е сложен.
Притегляме всичко и половината ни работа вече е свършена.
Сладкарството обича точността.
Рецептата е адaптирана към тази на Sugarmouse.
сряда, 24 февруари 2021 г.
Телешко в гювеч с горчица, мащерка и картофено пюре
Бавно готвено, добре мариновано, доволно хапнато. 😋
ПЕРФЕКТНО! Слаба е думата.
УМОПОМРАЧИТЕЛНО! И тази е слаба.
Направете си го пък после ще му мислим... ако можем. 😃
четвъртък, 18 февруари 2021 г.
петък, 12 февруари 2021 г.
Ябълков пай с бутер тесто
Имах много ябълки. Исках лек и бърз десерт. Тестената част да е възможно най-малко и да има само поддържаща роля.
четвъртък, 4 февруари 2021 г.
Крем карамел
На "Крем-карамел" ме научи едно момиче, което е най-добрият кулинар сред счетоводителите и най-добрият счетоводител сред кулинарите. 💖
Най-любим сред всички любими десерти у дома.
Правих перфектния крем карамел, докато 10 години по-късно не се наложи да сменя фурната. Не се разбрах с новия вентилатора и му казах, че мога и без него.
Та всяко зло за добро. Благодарение на него сега разполагам със знания за два варианта на печене на тази прелест, които ще ви покажа тук.
вторник, 2 февруари 2021 г.
четвъртък, 28 януари 2021 г.
Чийзкейк без желатин с райски ябълки /без печене/
Много плодчета ни даде тази година мамината райска ябълка. Раздавах, майсторих с тях, но остана си количество, което започна да презрява и точно така са най-вкусни.
А колко са полезни, 👉 ето тук разказва малко за това.
Грабнах 4 и ги жертвах за страхотен чийзкейк без желатин. Без желатин? Да. Защото може и така.
вторник, 26 януари 2021 г.
Руло "Стефи" стъпка по стъпка
"- Какво ти се хапва?
- Руло "Стефи".
- Руло "Стефани" може би?
- Не, руло "Стефи"! Онова, което тати прави. " 😊
А на всички като мен, които искат да знаят защо в оригинал рулото е "Стефани" или "Стефания" (Stefania szelet) ще кажа, че това е унгарско ястие кръстено на белгийската принцеса Стефания Белгийска. Тя и съпругът й много обичали унгарската кухня. Любимите варени яйца на принцесата започнали да присъстват в прочутото руло, в кюфтетата, в гнездо от кайма, дори и в ризото.
Лесно за приготвяне, много вкусно и познато на всички ни.
четвъртък, 21 януари 2021 г.
Крем "Брюле" в три вариации
Много лесен десерт, но за да е перфектен трябва да ви издам някои тайни.
- Бъркаме с бъркалка.
- Млечната смес не трябва да е много гореща, когато я наливаме към жълтъците иначе рискуваме да се сготвят.
- Най-вкусното брюле е с животинска сметана.
- Водата за водната баня е гореща, но ако забележим, че завира доливаме с малко студена.
- Признак, че брюлето е готово е когато при разклащане в средата се движи като желе
- Извадете купичките от водата, когато са готови, защото ще продължат да се готвят.
- Крем Брюле се прави само от жълтъци.
понеделник, 11 януари 2021 г.
Козуначени кифлички
Абонамент за:
Публикации (Atom)