-Защо тиквата е любим плод сред разказвачите на приказки?
-Защото в нея се крият много вълшебства. 💫
✅Богата на някои много рядко срещани витамини.
✅Помага при безсъние.
✅Перфектна за сваляне на килограми, защото не тежи на стомаха, лесно се усвоява от организма и засилва метаболизма.
✅А тиквените семки действат като афродизиак. 😉
Срещала съм много рецепти на тиква с мед. Изобщо много модерно стана да се готви с мед. И какъв е смисълът? При нагряване над 40° той губи полезните си свойства и се превръща в захар. Но в никакъв случай не е токсичен.
Добавете си го като заливка при поднасяне. Хем красиво, хем полезно. 💓
Ето как:
Необходими продукти:
Приготвяне :
Нарязваме тиквата на кубчета и печем 30 мин. на 200°. Ако е по-суха добавете няколко лъжици вода. Ако отпусне вода по време на пече я изхвърлете. Разбиваме яйцата с бъркалка. Добавяме млякото, ванилията и захарта и изливаме върху тиквата. Печем за още 35 мин. Но ако забележим, че започне да се запича по-рано, изключете фурната.Извадете десерта и хапнете добре охладен.
💡Идея: Може да карамелизирате малко захар на дъното на тавата и така ще се получи тиква с крем карамел. И за финал да поръсите с орехи.
И не забравяйте да се усмихвате! 😃
Полезно: Истината за токсичния мед: https://www.bonapeti.bg/lyubopitno/stava-li-medat-toksichen-kogato-se-zagree-/
Този продукт има вълшебни свойства за човека,описван даже и в приказките за деца.
ОтговорИзтриванеСъщо като "Рататуй" :)
Изтриване