💡Идея: Бешамеловият сос спокойно може да го замените с кутийка сметана за готвене разредена с малко вода.
💡Идея: Може да добавите бекон на кубченца ако ви се стори прекалено постно.
Продукти:
Приготвяне:
Нарязваме карфиола на розички, а картофите на полумесеци. /Картина на рози по време на полулуние 😃/
Захващаме се с бешамеловия сос.
Стопяваме маслото в компанията на олиото. Добавяме брашното и бъркаме енергично. Това упражнение го правя като отместя съда от котлона, за да ми е спокойно, че историята доста загорели случки помни... Връщам на котлона и бъркам докато започне да си сменя цвета. Пак отмествам от котлона и изсипвам млякото. Бъркам до еднородна смес и отново връщам на котлона като не спираме с бъркането.Изобщо здрави ръце си иска тук. Започне ли да се сгъстява изключете котлона. Не трябва да е много гъст соса. Овкусяваме със сол, черен пипер и горчица.
Разбъркваме добре, заливаме зеленчуците и отново разбъркваме.Скилидките чесън ги слагам обелени и цели, защото ще печем дълго и за да си запазят вкусовите, ароматните и изобщо полезните качества.
Покриваме с алуминиево фолио, което надупчваме с вилица.
Печем на 200◦ за час и половина
Изваждаме от фурната,❗ внимателно отстраняваме фолиото като го изтегляме към нас, за да не се изгорим от парата❗. Настъргваме моцарелата и поръсваме с галетата.
Запичаме за още половин час или до златиста коричка.
Поднасяме с чаша бяло вино и добро настроение!
И да не забравяте да се усмихвате! 😃💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар