Защо ли? 😃
Източник Бон Апети
Ще ни трябват:
6 големи глави стар лук
1 морков
100 гр. краве масло
2 с.л. олио
200 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
200 гр. Ементал
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Слагаме си защитните очила и се захващаме с лука, който трябва да нарежем на филийки. Солидно количество искрени сълзи ще ни се наложи да излеем, но целта е важна. 🙈
Задушаваме зеленчуците под капак, колкото да омекнат в половината от маслото и 1 с.л. олио.
Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме гореща вода, колкото да ги покрие. Оставяме да къкри около 25 мин.
През това време в друг съд стопяваме маслото с 1 с.л. олио. Добавяме брашното и бъркаме около минута. Изсипваме млякото и продължаваме да бъркаме докато започне да се сгъстява и веднага отстраняваме от котлона .
Прибавяме така получилия се млечен сос към къкрещия лук.
Може да гарнираме с магданоз и настърган ементал или кашкавал.
Вкуснотия! Ами да ви е сладко! 💖
Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Няма коментари:
Публикуване на коментар