вторник, 23 март 2021 г.

Сладки мидички /балеринки, корекомки или захаринки 😋/


    Не са вкусът от моето детство, но ще са вкус от детството на моите деца.
Много лесни и вкусни. Правим ги заедно с най-малкия ми син, който е с изключително голям афинитет към готвенето. То и кака му беше така ... по едно време... 😏

Ще ни трябват:  
 
✅ 125 гр. меко краве масло
✅ 300 гр. извара
✅ 300 гр. брашно
✅ 1 п. бакпулвер
✅ 1 ванилия
✅ захар за овалване


Смесваме на ниска скорост на миксера изварата, маслото и ванилията. /Може и с вилица като мен/
 

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и го добавяме към млечната смес. 
Омесваме си леко лепнещо тесто. Това да не ви притеснявам. Като стегне няма да е така.
 

Завиваме го в стреч фолио и го оставяме в хладилника да си почива за около час.
 

Разточваме кора с дебелина около 2 мм. и изрязваме кръгчета .
 
Сгъване на мидичката в три стъпки

Овалваме ги от двете страни със захар. 
Прегъваме на две и после още веднъж през средата.
 

Редим в тавата на фурната върху хартия за печене.
Печем в загрята до 180° фурна за около 20 мин. 
Излизат около 30 бройки. Правим винаги двойна доза. Защо ли? 😋


Не забравяй да се усмихваш! 😃💖
  
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка. 
💕Това ме радва много. 💕 
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
 
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели. 
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
 
💝БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ОТДЕЛИ ОТ ВРЕМЕТО СИ, ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ ТОВА МОЕ ТВОРЕНИЕ!😊 



Няма коментари:

Публикуване на коментар