Няколко рецепти минаха през ръцете ми на този американски хляб, докато стигна до разкоша, който ви поднасят днес.
Обещаващ успешен и съвършен |
Обещаващ успешен, но полусъвършен |
За закуска парченце намазано с крема сирене, шоколад или чисто както го предпочитам аз. За следобедното кафе дори и сладки приказки.
Орехите не ги пропускайте. Придават една приятна хрупкавост на коричката. А в самата смес може да добавите шоколад на калети и/или стафиди. Което предпочете душата ви, за да направи удоволствието пълно. Ароматът му е вълшебен.
Ще ни трябват:
- 3 узрели банана + 1 за декорация
- 2 яйца /L размер или 3 М/ на стайна темперстура
- 120 г мазнина /растително олио, кокосово или краве масло - предварително разстопено и охладено до стайна температура/
- 120 г захар
- ванилия
- 250 г брашно
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- шепа орехи или шоколадови калети, стафиди
Работим само с бъркалка.
Смесваме мазнината със захарта, яйцата и ванилията. Прибавяме намачканите банани.
В друга купа смесваме сухите съставки и пресяваме на части над банановата смес.
Традиционно се пече в правоъгълна форма покрита с хартия за печене. Отгоре се подреждат двете половинки на банана плюс малко орехи или шоколадови калети.
Най-добре ми се получава, когато пека банановия сладкиш с вентилатор. При мен на 170° за около 50 мин.
Иначе на 190° на горен и долен реотан пак за около същото време.
Извадете от формата след десетина минути след като извадите от фурната понеже е доста мек и може да ви се разчупи.
Охладете върху решетка.
Изчакайте да изстине напълно преди да го нарежете.
Наслади му се!
И не забравяй да се усмихваш! 😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Вeче може да ме последваш и в Instagram.
Няма коментари:
Публикуване на коментар