В солен или сладък вариант.
С безглутеново, пълнозърнесто или бяло брашно.
Вариантите са много, все сполучливи и много вкусни.
/двойна доза за 5 човека 30 см/
или
малка правоъгълна 20/25 см
Ще ни трябват:
/1 чаша = 250 мл/
🔸️2 яйца /L размер/= 3 М размер
🔸️1/2 чаша пр. мляко /130 г/
🔸️1/2 чаша брашно /70 г/
🔸️щипка сол
🔸️20 г масло
🔸️По желание моцерала, шунка, кашкавал, пресен лук и т.н.
🔸️За сладък вариант може да добавим в сместа 1 с.л. захар или еритритол.
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200°. Поставяме в нея тавата заедно с маслото, за да се разтопи и загрее.
Всички останали продукти за сместа смесваме в блендер или с помощта на пасатор. Но може с вилица или бъркалка, като разбъркаме първо яйцата и брашното, след това да добавим захарта, солта и млякото, за да не се образуват бучки.
Препоръка е да оставим сместа да почине за около 10-15 мин, но аз не го правя.
Изсипваме в загрялата тавичка.
Тук е моментът да добавим шунката и моцарелата ако желаем солен вариант на палачинката.
Разпределяме ги върху сместа в тавата.
Прибираме в загрялата фурна и печем за 15 мин. След това намаляме на 180° за още 15 мин или докато ни хареса цвета.
Изключваме фурната, открехваме вратата й и оставяме така за около 10 мин, за да не ни спадне палачинката. Слад това я изваждаме.
Хапваме топла.
За сладък вариант поръсваме с пудра захар или с плодове. Може и с шоколад и банан.
На кой както му е вкусно.
И не забравяй да се усмихваш!
😃💖
💝Когато си приготвиш вкуснотия по моя рецепта, изпрати ми снимка.
💕Това ме радва много. 💕
Ще добавя творениетo ти в специалния албум "Сготвих с "Мама Цвети" във страничката ми във Facebook. 👈 💓
💝Ако ти хареса някоя моя публикация, не се притеснявай да я споделиш с приятели.
Покани ги тук. Всички са добре дошли! 😍
Вeче може да ме последваш и в Instagram.
Няма коментари:
Публикуване на коментар